Bilferie – hvordan skal man få tiden til at gå?

Skal I ud og rejse langt, og har I valgt at tage bilen? Er du bange for at børnene kommer til at brokke sig hele vejen, og mangler du derfor inspiration til underholdning? Så kommer der her nogle råd til hvad I kan gøre, for at gøre køreturen sjovere.

 

Træt af teknologi

De seneste år, er der i høj grad blevet udviklet en del teknologi, som både børn og voksne kan hygge sig med i biler. Blandet andet er det nu muligt at tage dvd’er med i bilen, som børnene kan se på bagsædet. Derudover findes der musikafspillere og tablets som børnene kan hygge sig med. Der er bestemt ikke noget galt i dette, da det uden tvivl underholder børnene til en hvis grad. Dog er det ikke en aktivitet, som samler familien, og gør bilturen sjovere for alle. Derfor vil denne artikel i stedet fokusere på spil og lege, som kan underholde hele familien, og på samme tid få folk til at være aktive under turen.

 

Quizzer

Går du i diverse legetøjsforretninger eller boghandlere, så vil du finde et stort udvalg af spil, hvor det handler om at svare på spørgsmål. Spillene fås i forskellige sværhedsgrader. F.eks. er der spillet A-Å, som handler om, at man hver især skal skrive så mange ord ned inde for en bestemt kategori. På samme tid handler det selvfølgelig om, at få de fleste bogstaver i alfabetet repræsenteret som forbogstavet. Derudover findes der også diverse M.I.G-spil, som ved en lidt højere sværhedsgrad, tester piratviden.

Er du ikke til quizzer, så findes der utallige af andre spil eller gåde-hæfter, som familien kan være samlet om i bilen. Det vigtigste er blot at vælge et spil, som ikke indeholder for mange små brikker, der kan blive væk i bilen.

 

Frisk luft

Bliver i trætte undervejs, kan det også være en god idé at strække benene. Husk at holde ind en gang i mellem, så I kan få lidt frisk luft. Nogle gange kan det være svært at holde humøret oppe, når man har siddet ned for længe. Hold eventuelt ind og få noget lækkert at spise, også selvom det så er nødvendigt at køre lidt længere. Så længe I hygger jer sammen som familie, så bliver det nemmere at holde humøret oppe. Lad eventuelt også børnene skiftes til at vælge en CD, som skal afspilles. Hvis alle er glade, så skal tiden nok gå hurtigt.

Posted in rejsetips

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Annonce: