Afbudsrejser – hvordan komme du billigst af sted?

Behovet for at komme af sted på charterrejse kan pludselig blive stort, når man ser familie og venner tage af sted sydpå. Uanset om Danmark er ramt af en varm eller regnfuld sommer, så er det hårdt at være den eneste tilbage på kontoret, når resten af kollegaerne er på vej på badeferie. Netop derfor har afbudsrejser længe været populært blandt danskere, og derfor ser man hvert år danskere, som tager af sted på ferie i sidste øjeblik.

Det er ren psykologi

vacation1Hvis man har holdt øje med priserne på afbudsrejser de seneste år, er man klar over, at priserne i høj grad har ændret sig år for år. Priserne går faktisk både op og ned, og ikke blot år for år, men vi ser også skiftende priser i løbet af sommeren. Rejseselskaberne skal konstant vurdere udbud og efterspørgsel, da priserne er tilpasset hertil. Og skal man give en forklaring på, hvorfor priserne generelt ændrer sig, så skal man se på vejret.

Det er nemlig ren psykologi, og det er rejseselskaberne godt klar over. Skinner solen i Danmark, så falder efterspørgslen på afbudsrejser. Omvendt stiger efterspørgslen ligeså snart vi har haft regnfulde dage i en længere periode. Når vejret er dårligt, vælger rejseselskaberne at hæve priserne på afbudsrejser, fordi danskerne vælger at tage af sted alligevel. Netop derfor ændrer priserne sig både år for år, men også hen over sommeren. Hvis du vil rejse billigt, skal du altså søge efter afbudsrejser mens det er varmt og dejligt vejr i Danmark. Derfor er det heller ikke altid en fordel at vente med at købe i sidste øjeblik, som længe har været påstanden. Bliver vejret nemlig pludselig dårligt, så vælger rejseselskaberne at hæve priserne.

Søg efter afbudsrejser i søgemaskinerne

Langt de fleste rejseselskaber tilbyder forskellige afbudsrejser. At søge på rejseselskabernes hjemmesider, er dog langt fra det nemmeste. Du mister nemlig hurtigt overblikket, hvis du ikke har priser at sammenligne med.

Brug derfor søgemaskinerne (hjemmesider, som har priser på forskellige sites samlet til sammenligning) til at søge efter afbudsrejser, så du kan sammenligne priser og hoteller på alle rejseselskabernes sites. Gør du dette har du nemlig større chance for at se, hvilket rejseselskab der tilbyder den billigste rejse. Når du søger i søgemaskinerne har du ligeledes den fordel, at du kan begrænse din søgning, så du kun får de informationer, som du har brug for. Hvis du vil finde den billigste rejse, er det dog en god idé at udvide din søgning. Måske lyder det rart med 7 dag i din yndlings by i Grækenland, men hvis du nøjes med at begrænse din søgning til at handle om pension, antal dage, krav til hotel og andet, kan det være, at I finder en langt billigere rejsedestination, som opfylder de samme krav.

Hvor og hvornår er det billigst?

Mange vælger at begrænser deres søgning, så rejsen passer med den tætteste lufthavn. Er der dog mange rejsende, som vælger at tage til en bestemt rejsedestination fra Kastrup Lufthavn, så vil pladserne hurtigt blive fyldt ud, og der er derfor behov for, at andre rejsende har afrejse fra en anden lufthavn. Rejseselskaberne vælger ofte i dette tilfælde at sænke prisen på rejsen, hvis man rejser fra en anden lufthavn. Hold derfor øje med, om rejsen er billigere fra en anden lufthavn, for det kan ofte svare sig at fylde bilen op, eller købe en togbillet til en anden lufthavn.

Rejser du før eller efter skolernes sommerferie, vil du ligeledes opleve at du kan spare penge. Så er der mulighed for dette, så er det bare om at vælge en tidlig eller sen sommerferie. Igen hænger priserne sammen med udbud og efterspørgsel, og netop derfor er det billigere at rejse ude for skolernes sommerferie. Til sidst bør du holde øje med lande, som har mange rejsedestinationer. I de lande hvor konkurrence er ekstra høj, vil priserne som regel også være lave. Søg eksempelvis efter en rejse i Tyrkiet eller Bulgarien, hvis du ønsker at komme billigt af sted. Der er ingen grund til at tage på en dyr rejse, hvis man kan bruge lidt tid på at finde frem til en lækker rejsedestination, som ikke koster kassen.

Posted in Alternative rejser

Annonce: