Den første skiferie

Skal du på skiferie for første gang, eller overvejer du det? Læs med, og få gode tips til hvad der er vigtigt at huske den første gang du har ski under fødderne.

Drop fordommene – spring ud i det

skiferieLangt de fleste danskere har ikke haft fornøjelsen af at stå med sne under fødderne, og mærke det fantastiske sus og den friske vind, som rammer kroppen når man står på ski. At stå på ski, er én af de oplevelser man skal have prøvet, før man kan forstå, hvorfor så mange mennesker er bidt af det. Man skal selv have prøvet at stå på toppen af en bakke med vind i håret, røde kinder og sne under skiene, før man kan sætte sig ind i, hvad det er for en oplevelse at være på skiferie. Mange danskere har fordomme om, at skiferie er dyrt, hårdt og med stor chance for at komme til skade. Der er dog ingen grund til at holde fast i disse fordomme. Det er derimod tid til, at ligge dem bag sig, og springe ud i en helt ny og fantastisk oplevelse. Det er de færreste der kommer hjem fra en skiferie, og fortryder at de er taget afsted.

Skiferien behøver bestemt ikke være dyr, og nej, en skiferie er ikke altid 2-3 gange dyrere end en sommerferie. En ’kør selv skiferie’ med seks dages leje af ski og liftkort, kan for to voksne og to børns klares for 250 kr. per person pr. dag. En skiferie behøver altså langt fra at tømme opsparingen, der er nemlig mange muligheder for at spare!

Begynderbakker for nybegyndere

Når du skal vælge et skisportssted, er det vigtigt at du finder ud af, hvad de enkelte skisportssteder prioriterer. Det er selvfølgelig vigtigt, når man er afsted for første gang, at man finder et sted hvor der er mange begynderbakker, så det bliver både nemt, sikkert og spændende at komme godt fra start. Du skal finde et skisportssted hvor der er mange grønne og blå pister, som er de nemme inde for alpint skiløb.

Det er vigtigt, at man som nybegynder, tager det stille og roligt. For de fleste, er det en underlig følelse at få ski under fødderne for første gang, da man pludselig ikke har kontrol over alle bevægelser. Vælg derfor et skisportssted for nybegyndere, så du ikke bliver kastet ud i en ubehagelig oplevelse med en alt for stejl bakke den første dag.

Øvelse gør mester

skiferie1Som det gælder med alt andet, bliver man bedre af at stå på ski hvis man øver sig. Det er hårdt at komme i gang, og man skal forvente, at både ben og fødder får det hårdt i starten. Jo mere du øver dig, jo nemmere bliver det dog også. Det er klart en fordel at komme på skiskole, hvis det er første gang du er afsted. Pengene er givet godt ud, da du med en god skilærer hurtigere kan komme op på de mere udfordrende og spændende pister. En skilærer kan give dig de nødvendige værktøjer til at komme hurtigt og godt fra start. Skal du selv finde ud af hvordan man stopper, drejer og kontrollerer fart, kan opstartsfasen blive lang og kedelig, og dermed også virke demotiverende når man er nybegynder. Få derfor professionel hjælp til at komme godt fra start. Der findes skiskoler for alle aldre, og det er ligeledes muligt at få privat undervisning hvis man ønsker dette.

Hvad skal du huske?

Hvis det er første gang du skal stå på ski, kan du med fordel leje skiudstyr ved skisportsstedet. Det er selvfølgelig en mulighed at låne fra en ven hjemmefra, men det er klart bedst at leje udstyret den første gang, da man her kan blive målt og dermed være sikker på at man får de helt rigtige skistøvler og ski. Derudover er der mulighed for at leje hjelm, hvilket selvfølgelig er et must, når man skal stå på ski. Det er derudover en fordel at bo tæt på pisterne, så man ikke skal bruge kræfter på at komme frem og tilbage. De første dage på ski er altid hårde for ben og fødder, og du vil derfor sætte stor pris på, at der ikke er langt hjem, når du har haft skistøvler på fra morgen til aften. Med hensyn til liftkort, kan du, for at spare penge, overveje om der er behov for liftkort i starten. Hvis der ikke skal bruges liftkort til begynderbakkerne, er der nemlig ingen grund til at betale for dette den første/de første dage.

Hjemmefra skal du selvfølgelig huske at pakke et godt sæt skitøj og skiundertøj, så du ikke kommer til at fryse på pisterne. Du vil til gengæld hurtigt finde ud af, at det langt fra er nødvendigt med tre lag tøj under skitøjet. Skiferie er bestemt en aktiv ferie, og du vil derfor også opleve at der kommer sved på panden, når du står på ski.
Husk både at tage en fed creme og solcreme med på turen. Selvom du befinder dig i det kolde nord eller i alperne, skal du huske på, at dit ansigt er konstant udsat for sol. Det er derfor vigtigt med solcreme. Det er en fordel med en fed creme i ansigtet, så du slipper for tør og stram hud efter en lang dag i kulden. Husk ligeledes at medbringer gode film eller spil til om aften, så I, hvis der er mere energi tilbage, kan hygge ved pejsen eller i sofaen.

Posted in Skiferie

Annonce: