Transport i, til og fra Berlin

BerlinDen charmerende storby Berlin, har en masse at tilbyde. Man kan slet ikke få nok af kulturen, maden, seværdighederne og atmosfæren – så heldigvis er der ofte mulighed for, at man billigt kan tage en forlænget weekend til den dejlige by.

Noget af det mest fantastiske ved Berlin er deres offentlige transport. Det er utrolig nemt at opleve store dele af byen – også selvom du kun har få dage dernede. Modsat det danske system, er den offentlig transport billig, og kører stort set altid som smurt. Ligesom her hjemme, er der både mulighed for at tage bus, metro og tog gennem byen. I det nedestående, vil du få en forklaring af, hvad der er nemmest for dig:

Når du kommer fra lufthavnen

Der er to lufthavne i Berlin, og transporten til og fra er forskellig. Vi vil derfor gennemgå de forskellige transportmuligheder her:
• Lufthavn 1 – Tegel: Lander du i Tegel, skal du ud med bus for at nå til centrum. Heldigvis er det utrolig nemt at finde ud til bussen, den holder nemlig lige ved udgangen. Bussen hedder JetExpressBus TXL, og du kan købe almindelig billet til denne (mere om billetter senere).
• Lufthavn 2 – Schönefeld: Lander du i stedet i det gamle Østberlins lufthavn, som primært er lufthavnen for budgetflyselskaberne, så skal du ud med tog (S-bahn) for at nå til centrum. Der er skiltet hele vejen ned til stationen, men hjælpen stopper så også her. Hvis man ikke kan sin tysk, så kan man hurtigt blive forvirret over de mange forskellige toge. Det bedste I kan gøre er at finde et kort over togene, så I kan se hvilke stationer de forskellige linjer fører jer hen til. Heldigvis kører de fleste af togene ind til centrum, så I kommer ikke helt galt af sted, hvis I tager et forkert tog.

Berlins metrosystem

Metrosystemet er fantastisk – det går hurtigt og er heldigvis ret billigt. Det skal siges, at man sagtens kan se store dele af Berlin, ved at være på gåben. De større seværdigheder ligger ikke langt fra hinanden, så man kan sagtens spare penge på transporten. Hvis I derimod har meget I skal se, og har planer om at være af sted det meste af dagen, så er det bestemt en god idé med et metrokort. (Nedestående priser er ikke faste, og kan derfor variere over tid.)
• Enkeltbillet zone AB: Voksen 2,40 euro – Barn 1,50 euro
• Dagbillet zone AB: Voksen 6,50 euro – Barn 4,60 euro
• Hvis du skal til og fra luftehavnen, eller skal helt ud til yderkanten af Berlin, så skal du ligeledes have zone C med. Enkeltbillet zone ABC: Voksen 3,10 euro – Barn 2,20 euro.

Hvis det skal gå lidt hurtigere

Hvis I er trætte efter en lang dag, skal sent hjem fra byen eller blot skal hurtigt ud til lufthavnen, så er det ikke altid,
at en længere metrotur virker indbydende. Ligesom her hjemme kører der taxaer hele natten, og hvis I befinder jer i centrum, så er der heldigvis mange af dem. Taxaerne er ikke ligefrem billige i Berlin, men der er dog ingen tvivl om, at de er langt billigere end i Danmark – især hvis du skal køres hjem om natten. Så hvis det skal gå lidt hurtigere, så er en taxa slet ikke en dårlig idé.

Vi håber at du gennem denne guide har fået den fornødne hjælp til Berlins offentlige transport. Har du oplevelser, kommentarer eller spørgsmål, er du mere end velkommen til at smide en hilsen til os!

Posted in rejsetips, Storbyferie