Huskeliste – forlad dit hjem uden bekymringer

Vi kender alle sammen følelsen af, at have glemt noget når vi forlader huset. Om det så er når vi tager på arbejde, tager til nytårsfest eller ferie, så er det en følelse, som kan ødelægge det gode humør. For lettere at slippe for bekymringerne, er der her nogle råd til hvad du skal huske inden du forlader dit hjem for at tage på ferie.

Har jeg slukket for kaffemaskinen?

En god regel kan være, at tænke over de ting man laver dagen inden man rejser. Fik du dig en kop kaffe, lavede I mad, vaskede I tøj og var I i bad? Hvis I har nogle daglige rutiner i hjemmet, så er det som regel dem I skal ligge mærke til. Hvis I altid laver kaffe om morgen, så husk at tjekke kaffemaskinen inden i forlader hjemmet osv. Det er vigtigt at I ikke slukker for al strømmen i huset, mens I er væk. Hvis I gør dette så vil al mad i både køleskab og fryser være tøet op, og være klar til at smide ud. Derfor kan I ikke undgå at der bliver brugt en smule strøm i huset, mens I er væk. Men nu da vi lever i ”grønne tider”, så er det selvfølgelige vigtigt at tænke økonomisk. Skru ned for varmen, og hiv stikkene ud af deres kontakter, hvis de ikke behøver strøm mens I er væk. Både computeren, tv’et og kaffemaskinen.

Låste jeg døren?

keysHold ligeledes øje med hvilke vinduer og døre i bruger i huset. De skal alle samme lukkes og låses, så I ikke får uventet besøg, når I er hjemmefra. Et godt råd kan være, at lade alle tage et smut rundt i huset, for at tjekke om alt er lukket. På den måde er I bedre sikret. Har I ikke lyst til at have alle nøgler med på ferie, så giv dem til naboen, eller gem dem godt væk ved huset. Så slipper I for at stå i en irriterende situation hvis I mister dem på ferien.

Er mit hjem i sikkerhed når jeg er væk?

Faktisk er naboen en god sikring mens I er væk. Fortæl at I tager på ferie, og at I derfor gerne vil have, at der bliver holdt lidt øje med huset. I kan ligeledes få nogle venner til at vande blomster og hente post hos jer. På den måde er I sikret, at der kommer nogle og holder øje med huset en gang imellem. Derudover ser det også ud til at der er mere liv i huset, så tyvene ikke bliver fristet af et tomt hus. Træk gardinerne for, og lad der ikke se tomt ud indenfor. Derudover er det også en god sikring, hvis I ikke poster ting på Facebook. En status om ”lækre is og 30 graders varme” er en ren invitation til tyvene. Din forsikring dækker ligeledes heller ikke, hvis du har offentliggjort på nettet, at I er på ferie. Vent til I kommet hjem med at fortælle jeres venner om rejsen.

Med disse råd håber vi, at I kommer af sted på ferie uden bekymringer.

Posted in rejsetips

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Annonce: