Rejseforsikring ved aktive rejser

Har du styr på om du er dækket af din rejseforsikring, hvis uheldet skulle være ude, og du brækker et ben på skiferien, får dykkersyge eller hold i nakken ved klippeudspring? I hvor høj grad dækker sygesikringsbeviset, og hvornår dækker den private årsrejseforsikring?

Det er vigtigt at have styr på hvor godt man er dækket, inden man tager afsted på rejse. Uanset om du skal på aktiv ferie, eller om du overveje at dykke og riverrafte på charterferien, bør du tjekke op på hvor godt du er dækket af din forsikring. Ofte bliver man overrasket over, hvor lidt den private forsikring dækker.

Hvornår dækker det gule og blå sygesikringsbevis?

searchandrescueI 2008 kom det blå sygeforsikring til, og det gule sygesikringsbevis blev derfor erstattet på mange områder. Du skal dog være opmærksom på, at sygesikringsbeviset – både det gule og blå – kun dækker i få situationer. Det gule sygesikringsbevis dækker hvis du er ude på ren ferie i højst 30 dage og inde for Europa (enkelte andre lande er også med). Det dækker altså ikke hvis du er væk i længere tid end en måned – her træder det blå sygesikringsbevis ind i stedet. De to dækker dog ikke hvis du skal have retshjælp på ferien, skal til tandlæge, skal evakueres eller skal hjemmetransporteres på grund af sygdom eller skade. I mange andre situationer dækker de to sygeforsikringer ligeledes ikke, og det er derfor klart anbefalet, at man køber en privat rejseforsikring inden man tager ud og rejser.

Skal du på aktiv ferie, på oplevelsesrejse eller ud og dyrke sport på ferien, vil du altid skulle være dækket af en privat rejseforsikring. Heldigvis kan private rejseforsikringer købes relativt billigt.

Er jeg dækket hvis jeg tager på skiferie?

farligskiDet er dog ikke altid nok at købe en årsrejseforsikring, hvis du vil være dækket uanset skadestype. Der er større risiko indblandet ved at tage på en aktiv ferie såsom skiferie, og derfor har mange rejseforsikring valgt, at deres kunder skal købe eller tilkøbe en rejseforsikring til skiferie, hvis de også ønsker at være dækket her. Hovedreglen er derfor at du skal tegne en særskilt forsikring når du skal på skiferie. Sørg altid for, at din private forsikring har hjemmetransport inkluderet, hvis det bliver nødvendigt at transporterer dig hjem på anden vis.

Skal du på skiferie uden for EU, vil du altid skulle købe en særskilt rejseforsikring.
I værste tilfælde kan du risikere at få varige mén af din skade. Her skal du dog være opmærksom på, at det ikke er forsikringsselskabet der dækker. Her skal du være dækket af din ulykkesforsikring.

Bjergbestigning, dykning og bungy jump

adrenalinNormalt dækker en privat rejseforsikring lægebesøg, medicin, hospitalsindlæggelser og ved bagageforsinkelse. Tjek altid op på om din hjemmetransport er inkluderet, hvilket den ofte er ved private rejseforsikringer. Derudover skal du sørge for at være dækket hvis du skal til tandlægen, have retshjælp eller evakueres.

Normalt dækker en privat rejseforsikring ikke skadesudgifter ved udvalgte sportsulykker. Det kan eksempelvis være ved alpin off pist ski, bjergbestigning og dykning. Planlægger du at skulle være aktiv på ferien, er det derfor en god idé at tegne en særskilt forsikring til den aktive rejse. Du bør ligeledes være opmærksom på, om udlejer i udlandet er dækket af en ansvarsforsikring, hvis du har planer om at leje en speedbåd, jetski, motorcykel eller andet køretøj.

Kontakt dit forsikringsselskab

Som du kan læse ud fra ovenstående, er du sjældent dækket af en helt normal årsrejseforsikring. Har du en årsrejseforsikring, bør du derfor altid kontakte forsikringsselskabet hvis du er i tvivl om, om de dækker ved skade ved en given aktivitet. Der er stor forskel på de enkelte forsikringer, og der er derfor også forskel på hvor godt du er dækket ind når du bliver syg, kommer til skade, skal hjem eller mister din bagage.

Spørg altid en gang for meget, end en gang for lidt, så du ikke ender med at stå i en situation hvor du ikke har råd til hospitalsregningen eller hjemmetransporten!

Posted in Alternative rejser, rejsetips

Annonce: