Turen går til USA – hvad skal du huske?

Skal du rejse til USA? Så er der flere ting du skal være opmærksom på. Der er nemlig flere forhold du skal tage hensyn til når du rejser til USA, frem for at rejse inde for Europa. I det nedestående får du en kort guide over hvad du skal være opmærksom på.

Skal du have visum til rejsen?

USA2Det kan være ganske omfattende at anskaffe sig et visum når man skal til USA, hvorfor det klart er en fordel, hvis man kan slippe. Heldigvis er det sådan, at der er visumfrihed, hvis du skal rejse i 90 dage eller mindre i USA. Visumfriheden gælder for turister, forretningsrejsende (med mindre du rejser for det offentlige) og transit. Visumfriheden er kun gældende hvis du rejser med et godkendt luftfartselskab, og kan vise en gyldig returbillet i lufthaven. Skal du rejse videre fra USA, er denne flybillet ligeledes nok. Det er ligeledes et krav, at du skal være registreret hos ESTA, hvis du ønsker at rejse uden visum – mere herom senere.

Du slipper ikke for at søge visum hvis du tidligere er blevet straffet, eller hvis du tidligere har fået afslag på en visumansøgning. I disse tilfælde, er du nødsaget til at søge visum, hvis du skal rejse til USA.

Husk at dit pas selvfølgelig skal være gyldigt under hele dit ophold i USA. Vær ligeledes opmærksom på, at der ved nogle krydstogtrejser er krav om gyldighed i op til seks måneder efter rejsen.

Husk at registrere dig!

Tidligere var det sådan, at man skulle udfylde en grøn blanket i flyet ved indrejse til USA. Reglerne er dog ændret, og du slipper derfor for at udfylde papirer i de små flysedler, når flyet nærmer sin ankomst i USA. Du slipper dog ikke for at registrere dig, når du skal rejse til USA. Registrering skal nu ske gennem ESTA, hvor du online kan registrere dig selv og din familie. Registrering er et krav, og du får ikke lov at komme ind i USA, uden gyldig registrering hos ESTA.

Registrering skal ske senest 72 timer inden afrejse. Du skal være opmærksom på, at der opkræves et gebyr hos ESTA. I skrivende stund koster det $ 14, at blive registreret. Denne er gyldig i op til to år. Du skal dog opdatere din registrering, hvis du rejser til USA igen inde for de to år. Opdatering hos ESTA koster ikke noget. Har du et gyldigt visum, er det ikke nødvendigt at registrere dig hos ESTA, når du rejser til USA.

Glem ikke rejseforsikringen

USADet er altid smart at være dækket af en rejseforsikring når I skal rejse. Uden en rejseforsikring risikerer I nemlig at stå uden dækning, hvis der skulle ske et uheld eller hvis kufferten bliver væk. Vær derfor altid på den sikre side, og bestil en rejseforsikring til dig og din familie – det er en lille omkostning i forhold til ikke at være dækket, hvis der skulle ske et uheld.

Husk at tjekke op på din nuværende rejseforsikring, hvis du er i tvivl om, om den ligeledes dækker rejser til USA. Hvis I rejser til USA for at holde en aktiv ferie, skal du ligeledes tjekke om din rejseforsikring dækker. Mange rejseforsikringer dækker nemlig ikke, hvis du skal springe faldskærmsudspring, skal stå på ski eller noget helt tredje.

Hard du ikke allerede en rejseforsikring, og rejser du med din familie, kan du med fordel undersøge om dit nuværende forsikringsselskab har et godt tilbud. Rejser du alene, eller ønsker du at søge et konkret tilbud, kan du i stedet søge gennem de mange rejseforsikringsselskaber. Du har både mulighed for at købe årsrejseforsikring samt forsikring ved den enkelte rejse.

TSA-lås – så bliver din kuffert ikke ødelagt

USA1Har du rejst til USA før, eller har du venner eller familie der har nydt en ferie i staterne, har du måske også hørt, at kufferter er blevet brudt op og måske endda ødelagt. Mange er ikke opmærksomme på, at de amerikanske sikkerhedsinspektører har ret til at tjekke kufferter i lufthavnen. Sikkerhedsinspektørerne har af sikkerhedsmæssige årsager ret til at tjekke indholdet i din kuffert, uanset om den er låst eller ej. Har du en almindelig lås på din kuffert, har de altså ret til at klippe låsen op for at tjekke indholdet. Rigtig ærgerligt hvis du lige har investeret i en ny kuffert.

Heldigvis er der kommet en smart løsning til dig, som ikke ønsker, at din kuffert bliver ødelagt ved inspektion. Løsningen er den såkaldte TSA-lås, som kan købes separat eller indbygget i kufferten. TSA står for Transportation Security Administration, hvor TSA-låsen kan låses op af organisationens medarbejdere. Medarbejdere i lufthavnen vil være i besiddelse af den specielle nøgle, så de kan låse din kuffert op i stedet for at bryde den op. Låsen kan sagtens købes i Danmark, og der findes især mange gode tilbud på nettet.

Hvad du ellers skal huske:

Ovenstående er en liste over de ting, der gør din huskeliste til USA anerledes end til andre rejser. En ting, som kan blive nødvendige på din rejse til USA, er en el-adaptor. I USA har de ikke de samme stik som i Danmark, hvorfor en omformer er nødvendig, hvis du vil kunne bruge din oplader, dit glattejern eller andet under rejsen.

Derudover skal du naturligvis huske valuta, pas, flybilletter, guide om USA samt kørekort og kort, hvis du ønsker at køre rundt i USA.

Der tages forbehold for, at ovenstående informationer kan ændre sig, hvorfor du altid bør dobbelttjekke informationerne. Reglerne om visum, registrering og pas kan du til hver en tid finde på udenrigsministeriets hjemmeside.

Posted in Alternative rejser, charterrejse, Storbyferie

Annonce: