Gode råd til InterRail

Kan du godt lide at køre i tog? Kan du godt lide at planlægge, eller ønsker du helst at lade være? InterRail er for alle typer af mennesker. Uanset hvordan du planlægger din rejse, og hvor mange steder du vil hen, så er InterRail den perfekte mulighed hvis du ønsker at sammensætte din helt egen personlige rejse.

 

Spanien, Schweiz eller Serbien?

Kan du heller ikke beslutte dig for hvor du skal tage hen? Der findes mange spændende lande rundt omkring i Europa, og måske har du lyst til at opleve mere end bare én kulturel oplevelse. Hvis det er sådan du har det, så er der ingen grund til at sætte grænser. Med et InterRail Global Pass kan du besøge 30 forskellige lande i Europa, som du frit kan rejse imellem. Du bestemmer selv hvor mange dage du ønsker at være i de enkelte byer, og du bestemmer selv om du vil rejse om natten eller dagen. De eneste begrænsninger er togenes afgange, og tiden du bruger på at rejse.

 

Hvad koster det?

Nedestående tabel indeholder priser fra DSB med et InterRail Global Pass. Man kan også købe sit pass på hjemmesiden Interrailnet.com, men priserne er ikke lavere end hos DSB. Der skal gøres opmærksom på, at der ikke sælges 1. klasse billetter til unge på 25 eller derunder. Hvis man som ung ønsker at rejse på 1. klasse, så skal man købe en voksenbillet.

Senior60+ Voksen26+ UngIndtil 25 Barn4-11 år
1. kl. 2. kl. 1. kl. 2. kl. 2. kl. 1. kl. 2. kl.
5/10 dage 2.975 1.895 3.300 2.100 1.380 1.650 1.050
10/22 dage 4.230 2.695 4.700 2.990 2.015 2.350 1.495
15 dage 4.685 2.980 5.195 3.310 2.335 2.600 1.655
22 dage 5.480 3.490 6.080 3.870 2.580 3.040 1.935
1 måned 7.085 4.510 7.860 5.005 3.310 3.930 2.505

Derudover skal man også huske at dette pass ikke gælder i det land man har købt det. Har du altså købt dit Global Pass i Danmark, så skal du købe en tillægsbillet for at nå til Tyskland, Sverige eller Norge. Denne kan du dog få billigt, når du også har dit pass. Når du så har din tillægsbillet, så kan du frit rejse mellem de 30 lande i Europa. Derudover gælder billetten også ved bestemte færgestrækninger mellem og omkring Italien og Grækenland. Så herfra er det op til dig at bestille billet til de toge du ønsker at komme med.

 

Hvis du vil spare:

hotel1Hvis man er ung, er det ikke sikkert at man har råd til fine hoteller ved hver destination. Til dem, som gerne vil spare, er det derfor et godt råd at bestille billet til nattogene. Hvis du rejser med nattog, så slipper du for at betale for hotel den givne dag. Derudover kan man selvfølgelig også vælge at bo på vandrehjem og hostels, da det også er billigt. Det skal dog nævnes at der sjældent ligger vandrehjem tæt på de store togstationer. Når du rejser mellem lande eller storbyer, så ender du oftest på en hovedbanegård, og vandrehjemmene ligger ofte et godt stykke her fra. Derfor kan det være en god idé at se på billige hoteller i nærheden er jeres station, så I ikke skal gå lang med jeres bagage.

Så det er helt op til jer selv hvor billigt I kan gøre det. Prisen for et InterRail Pass ligger fast, men derudover er resten op til jer selv. I kan også vælge at booke værelser hjemmefra, hvis I ved hvor I skal hen, og på den måde kan spare lidt penge. Dette kræver dog god planlægning og en lille smule held. Togene går nemlig ikke altid som planlagt. Det ser man også her hjemme. Så husk at holder øje med dette undervejs.

 

Hvordan skal man pakke?

Når man er på InterRail, så er det næsten ligesom at pakke til en vandrerejse. Man er ofte på farten, fordi man skal nå at se så mange storbyer og kulturer som muligt. Derfor er man sjældent på det samme hotel i mere end tre overnatninger. Ud fra dette, er det derfor ikke svært at regne ud, at man bør pakke let. Undgå at tage for meget tøj med. Hvis I kommer til en storby, så støder i sikkert ind i et vaskeri.

Det smarteste er at pakke i en stor rygsæk. Hvis I skal ud og opleve en masse, skifte tog flere gange, eller bare gå langt når I skal finde et hotel, så er det rart ikke at have kuffert med.
Det næste råd omhandler sko. Medbring et par gode vandresko eller gummisko, som du kan gå rundt i, når du skal til og fra den ene destination efter den anden. Derudover så pak et par lette sko, f.eks. klipklappere, så dine tæer kan få lidt sol og luft, når I vandrer rundt i byerne eller vælger at tage på stranden.

Igen kommer det an på hvordan I vælger at planlægger jeres rejse. Skal I til naturområder, storbyer eller sandstrande? Eller måske alle tre? Hvis I render rundt i Rom, Milano eller Paris, og bliver træt af storby, så er det rart at have en bikini og et håndklæde med, så I kan tage et smut til f.eks. Nice eller Castiglione della Pescaia. Derudover er det altid en god idé at huske vabelplaster, myggespray, solcreme, sæbe/shampoo, renseservietter osv. Når du pakker tøj, så tænk på de steder I skal hen, eller de steder I gerne vil se. Er der varmt? Er der kølligt om aften? Pak derefter så det passer til destinationer. Husk dog at pakke let, så taskens vægt ikke ødelægger din rejse eller forhindrer dig I at gå langt.

 

Hvor meget kan vi nå at se?

trainSpørgsmålet skulle måske nærmere lyde: hvor meget vil I gerne nå at se? Som nævnt tidligere så bestemmer I selv hvor mange steder I vil se, hvor mange dage I skal være der, og i hvilken rækkefølge I tager byerne. Et godt tip er selvfølgelig at tage byerne i en rækkefølge, som giver mening i forhold til hvor langt de ligger fra hinanden. Dette er også muligt selvom man ikke har planlagt sin rejse på forhånd. Når I køber jeres InterRail Global Pass, så får I et rejsekort med, som viser en overskuelig plan over de direkte togforbindelser, som du kan benytte dig af. På dette kort, ser I hurtigt hvordan I kommer hurtigst frem til jeres næste destination, så I ikke bruger for meget af jeres ferie i togene. Så tænk på at spare så meget tid som muligt, når I planlægger jeres rejse. Find nattoge, så I kan rejse om natten, eller find ud af om der findes alternative togruter som I kan benytte jer af, hvis det kan spare jer for ventetid. Husk på, at I opnår den bedste rejse, hvis der sker noget uventet. En længere ventetid kan føre til udforskning af en ukendt by, og et aflyst tog kan føre jer gennem mindre byer, som I ikke forventede at se.

Som afrunding vil vi give jer en liste over ting, som I skal være opmærksomme på, inden I rejser:
• Det er ikke alle toglinjer i Europa, som er med i InterRail-ordningen. Dette er dog ikke noget, som I skal bekymre jer om, hvis I får hjælp til at bestille jeres billetter ved stationerne.
• Nogle toge har kun begrænsede antal pladser for dem, der rejser med et InterRail Pass. Man kan derfor risikere at skulle vente til det næste tog, eller betale for en helt ny billet. Et godt råd er dog at nævne at I er fleksible, og at I ikke behøver at komme med et direkte tog. Nogle gange lykkedes det at finde nogle alternative ruter, så I kan komme med nogle mindre toge i stedet.
• Jeres InterRail Pass gælder ikke i Danmark. I skal derfor købe en billet til den nærmeste grænse.
• InterRail gælder ikke som pladsbillet. Hvis I vil være sikre på at få en siddeplads (hvilket især er rart på de længere strækninger), så skal I bestille dette når I skal have jeres billetter. Mange steder skal man betale for dette.
• Har man købt billet til 2. klasse, eller rejser man som ung, så skal man betale ekstra, hvis man ønsker at køre med privatbaner, højhastighedstog eller vil sidde på 1. klasse.
• Hvis der mere end tre gange på din rejse opstår forsinkelser på mere end 60 min., så kan du søge om godtgørelse hos Eurail Group.

 

Vi håber, at I får en fantastisk rejse og får oplevet en masse. Husk at være fleksible og nyd togrejserne. Kig ud af vinduet, så I får set byerne I passerer.
Har du været på InterRail før? Har du gode eller dårlige oplevelser? Så del dem gerne med os, så vi kan blive klogere på hinandens erfaringer.

Posted in Alternative rejser
One comment on “Gode råd til InterRail
  1. Simon says:

    Tak for en rigtig god gennemgang af hvad Interrail er. Samtidig en masse gode råd man får med på vejen!

    Jeg vil gerne slå et slag for Interrailers.dk som er oprettet som et forsøg på at skabe en site for alle danske interrailers. Hvor erfaringer og råd kan deles indbyrdes.

    Tag et kig forbi ved lejlighed.

2 Pings/Trackbacks for "Gode råd til InterRail"
  1. […] Du skal nemlig finde ud af, om jeres rejse skal være planlagt eller spontan. Det bedste ved InterRail er, at du ikke skal have planlagt din rejse på forhånd. Du kan derfor, mens du går rundt i Roms […]

  2. […] dig for, hvor du vil hen, hvad tid du vil rejse og om det skal være med eller uden overnatning. Når du er på interrail er der nemlig ingen til at vejlede dig i, hvad du bør gøre og hvad du bør se. Det er op til dig […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Annonce: