Rejseblog? Sådan gør du

Rigtig mange danskere elsker at rejse. Nogle foretrækker den klassiske charterferie, andre er vilde med skiferie, mens andre rejser hele verden rundt med en rygsæk. Personligt kender jeg en del folk, som ikke blot nøjes med at rejse, men ligeledes deler deres rejsetips med omverdenen. Dette gør de både fordi at det er sjovt, men i lige så høj grad også, fordi at de ofte kan tjene en lille skilling på at gøre det – penge som de i sidste ende kan omsætte til nye rejser.

I blogindlægget her, vil jeg derfor prøve at vise dig, hvordan at du kan komme i gang med en rejseblog på dit eget domæne. Du kan selvfølgelig også starte en blog på WordPress.com, BloggersDelight eller en anden blogplatform, som stiller gratis blogs til rådighed.

Jeg vil dog til enhver tid anbefale at du hoster din blog selv, da det har en lang række af fordele. På denne måde har du nemlig fuld kontrol over din blog, hvilke reklamer som er på den, hvordan designet skal være og meget mere. Sidst men ikke mindst, virker mettesrejseblog.dk også mere “prof” end mettesrejseblog.bloggersdelight.dk.

Egen rejseblog til 157,- DKK om året

Det koster på ingen måde en formue at have sin egen hjemmeside. I artiklen her vil vi tage udgangspunkt i et almindeligt .dk-domæne samt et billigt webhotel fra Unoeuro.com. Hele herligheden her kan klares til en meget overkommelig pris, og Unoeuro må generelt siges at have rigtig godt styr på deres ting.

Pris for det første år:

Oprettelse hos Unoeuro: 112,- DKK

Webhotel hos Unoeuro i 12 mdr: 112,- DKK

Registrering af .dk-domæne hos Unoeuro: 47,- DKK

Totalt: 271,- DKK

Pris for de efterfølgende år:

Webhotel hos Unoeuro i 12 mdr: 112,- DKK

Betaling af .dk-domæne til DK-hostmaster: 45,- DKK

Totalt: 157,- DKK

Step 1: Find ledigt .dk-domæne

Første skridt er at finde et ledigt hjemmesidenavn – et såkaldt “domæne” eller “domænenavn”. Blogger du på dansk, vil jeg klart anbefale et dansk .dk-domæne.

Unoeuros domænetester kan du søge på et specifikt domænenavn, og se om det er ledigt. At der ikke bliver vist noget på en given hjemmeside, når du indtaster domænet i din browser, er nemlig ikke ensbetydende med at der ikke er nogen som har registreret domænenavnet som du forsøger at tilgå. Man kan nemlig sagtens registrere et domænenavn, og så undlade at tage det i brug med det samme.

Find ledigt .dk domænenavn

Som du kan se, er domænet her ledigt. Alle priser er i euro, men firmaet er dansk, så det skal du ikke lade dig skræmme væk af :)

Step 2: Bestilling

Unoeuro har en masse forskellige webhoteller. 99% af folk kan dog sagtens nøjes med det billige “bronzehotel“, som kun koster 1 euro + moms om måneden. Skulle du senere hen få brug for et større webhotel kan du altid opgradere, så der er ingen grund til at starte stort ud fra start.

Vælg blot “Operet ny konto” og indtast dine kontaktoplysninger. Klik herefter “næste”

Indtastning af kontaktoplysninger på Unoeuro.com

Step 3: Tilpasning af webhotel

Nu skal du vælge hvilken type af webhotel som du ønsker. Da vi skal lave din blog i systemet WordPress, skal du sørge for at vælge PHP her. Læs betingelserne (som du jo altid gør når du handler på nettet – ikke?) og klik på næste.

Tilpasning af webhotel

Step 4: Betaling

Sidste step før din bestilling gennemføres, er at du lige skal svinge dit kreditkort igennem. I samme forbindelse har du også mulighed for at tilmelde kortet til automatisk betaling. Vælger du at gøre det, skal du udelukkende huske at betale den regning som du får fra DK-hostmaster, efter knapt ét år.

Betaling af webhotel

Step 5: Aktivering af domæne

Inden for en time (typisk inden for nogle få minutter), vil DK-hostmaster sende dig en email, med et sæt kontooplysninger. Disse oplysninger skal du bruge, da du nu skal gå ind på denne hjemmeside, hvor du aktiverer dit nye domænenavn.

Her logger du blot ind, følger guiden til at vælge et nyt password, og aktiverer herefter domænenavnet. Det hele tager ikke mere end nogle få minutter.

Herefter er det blot om at snuppe sig en kop kaffe, og vente på at Unoeuro registrerer at du har aktiveret dit domæne. Du får en SMS og en email når dette er sket.

rejseblog-5

Step 5: Log ind og find “1-click”

Når du har modtaget SMS eller email fra Unoeuro, er det tid til at logge ind og klikke videre til “1 click” i menuen til venstre.

One click install

Step 6: WordPress

Vælg WordPress

rejseblog-5

Step 7:

Nu er det ellers bare at udfylde ønsket brugernavn, password, mailadresse, titel på din hjemmeside samt endelig vælge “Danish” som sprog. Klik herefter “installer”, og wupti, nu har du en fuld køreklar WordPress rejseblog, som du har mulighed for at skrive blogindlæg på, vælge tema til og meget andet.

1-click installation af WordPress på Unoeuro.com

Vejen herfra

Nu har du styr på det mest basale i forhold til din hjemmeside, men du er langt fra i mål. For at denne artikel ikke skal blive 5000 ord lang, vil jeg ikke gå mere i dybden omkring hvordan du installerer temaer og skriver blogindlæg. WordPress er super intuitivt, og desuden findes det hav af gode guides på både dansk og engelsk omkring temavalg, opsætning, nyttige plugins og meget andet.

Mit bedste råd, er at du i en fart kommer i gang med at blogge, og så med tiden får gjort din rejseblog lækker. Find et hurtigt tema, og start ud med det. Du kan altid begynde at nørde, når først du har fået skrevet mere end et par håndfulde lækre blogindlæg.

Når du efterhånden får lidt trafik til din hjemmeside, (den slags kan du måle ved at installere Google Analytics eller et andet lignende statistikværktøj), kan du med fordel kigge på såkaldt Affiliate. Konceptet her er at du tjene kommision, ved at henvise til flyselskaber, hotelhjemmesider, webbutikker hvor man kan købe rejsetilbehør og meget andet. Jeg vil i den forbindelse klart anbefale at du starter ud med at kigge på affiliatenetværket PartnerAds, som har mange partnerprogrammer, behandler deres bloggere godt, og generelt er til at snakke med. I samme forbindelse, kan du med fordel også læse op på såkaldt “SEO”, bedre kendt som søgemaskineoptimering på dansk. Begrebet her dækker over teknikker til at skaffe flere gratis besøgende for Google, hvilket hurtigt bliver aktuelt, hvis du vil tjene penge gennem affiliate.

Tag også gerne et kig på forskellige typer af danske rejseaffliates. Der findes mange forskellige måder at gøre det på, og her er således blot nogle eksempler:

  • Rejsekris.dk – Kristoffer elsker London, hvilket er det helt store tema på Kristoffers rejseblog om storbyferier
  • Billigeflybilletter.dk – i princippet blot en avanceret rejseblog/affiliatesite. Halfdan som har siden tjener klart flere penge på at få folk til at købe hoteller (giver op til 10% i kommision), end han eksempelvis tjener på at henvise de besøgende til billige flybilletter til Rom
  • nomadicdanes.com – Celia og Jonas er digitale nomader, og rejser verdenen rundt som iværksætter – klart en af mine foretrukne rejseblogs

Tilbage er der vist ikke andet at sige, end et stort held og lykke med din nye rejseblog!

Posted in rejsetips

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*