På sommerferie med de små

Er du typen der stresser ugerne inden I skal på ferie? Så er der her nogle gode råd til, hvordan du kommen igennem en rejse med børnene smertefrit og uden bekymringer. I dette indlæg får du opgivet en huskeliste, så din ferieplanlægning bliver nemmere for dig.

Før rejsen – planlæg i god tid

Det første du bør tænke på når du planlægger jeres rejse, er jeres pas. Det er vigtigt er få tjekket udløbsdatoen i god tid, da det tager omkring to uger for kommunen at få lavet et nyt. Hvis du er sent ude med dette, så se følgende link. Derudover er det også vigtigt at overveje hvor I skal rejse hen. Børn under fem år, har et svagt immunforsvar i forhold til ældre børn. Derfor er det en god idé at overveje, om vil rejse langt væk. Rejser du inde for Europa slipper du for at blive ramt af uventede sygdomme, og du slipper ligeledes for at gennemgå en lang liste af vacciner.

Det er også en god idé at vurdere, hvilke former for rejser, der bliver mest behagelig for dig og dit barn. Storbys-ferier kan være utrolig lærerige og spændende. Men hvis du skal slæbe på klapvogn og trætte børn, så er det måske ikke så sjovt længere. Derfor kan det godt være en nemmere løsning at tage på charterferie, hvor du har mulighed for at slappe af med dine børn, og hvor de også har mulighed for at møde legekammerater.

Mange rejseselskaber har gode familiepakker, som gør planlægningen nemmere for dig. Gør brug af dem, for de kan gøre din pakkeliste langt kortere. F.eks. er det værd at tage med, at de fleste hoteller i Europa indeholder små supermarkeder, hvor du har mulighed for at købe bleer og babymad. Mange hoteller giver dig ligeledes mulighed for at låne klapvogn og børnestole. Tænk derudover på, at hvis du har helt små børn, så kan det være rart med et mindre køkken, så du har mulighed for at varme barnets mad op.

Under flyturen – undgå skrigende børn

Når dit barn er mellem 2 og 12 år kommer de med billigt når du flyver. Er dit barn under to år, så kommer de ofte med gratis eller rigtig billigt. Dog er de billige priser ikke altid nok til at holde humøret oppe når I flyver. Forældre stresser tit op til rejsen, og chancen for at der vil være skrigende børn under flyturen virker uoverskueligt. Det er vigtigt, at man som forælder forholder dig roligt. Børn mærker hurtigt hvis deres forældre bliver stressede, og det smitter af på dem. Så tag det derfor roligt. Det hele skal nok gå.

Hvis du gerne undgår, at dine børn bliver en pestilens, så er der her nogle råd til hvordan du undgår dette. Hvis der er mulighed for det, så kan det være en god idé at rejse om aften. På den måde vil det være naturligt for barnet at skulle sove. Husk i dette tilfælde en pude og et tæppe, så barnet kan føle sig trygt. Rejser du om dagen, er det smart at tage en masse underholdning med. Giv det i små doser, så barnet ikke kommer til at kede sig. Det er ligeledes en god idé at få brændt noget krudt af, inden I sætter jer op i flyveren. Løb lidt rundt, eller find en legeplads i lufthavnen. På den måde vil der være mindre energi til at skrige i flyveren.

Propper i ørene kan gør ondt, og det kan endda forskrække barnet. Den bedste både at undgå dette på, er ved at tage nogle juicebokse, slikkepinde, vingummier eller bolsjer med, som dit barn kan få når I letter og lander. (Husk at I ikke kan have særlig meget med gennem kontrollen, især hvis det ikke er et spædbarn. Køb det derfor inde i lufthavnen). Har du et spædbarn med, kan det være en god idé at amme under start og landing. Derudover er det en god idé, hvis du har en baby med på rejsen, hvis du bestiller en vugge til flyturen. På den måde bliver det mere behageligt for dig og dit spædbarn. Sidst men ikke mindst kan det være en god idé at huske ekstra tøj til både dit barn og dig selv. Hvis uheldet er ude, vil du ikke fortryde at du har pakke dét ekstra i din håndbagage

Når du er nået frem – slap af, og nyd det

Det er vigtigt at huske på, at maden og drikkevarerne selvfølgelig er anderledes, når du når over de danske grænser. De fleste steder er det anbefalet, at man køber vand på flaske. Især er dette vigtigt for børn, da de nemt kan få sarte maver. Husk ligeledes at undgå isterninger, spis masser af frugt (som i selv skræller) og hold jer til mad som enten er kogt eller stegt. Der kan dog stadig ske ulykker, selvom man er påpasselig med sine madvarer. Derfor kan det være en god idé at tage tabeletter med til sart mave, så den kan holdes i ro under din ferie.

Dit barns hud er meget sart overfor solens stråler. Derfor skal du huske at have en høj solfaktor med, som du smører dit barn ind i flere gange om dagen. Derudover er det godt med en paraplyklapvogn, som dit barn kan sidde eller sove i, når varmen tager for hårdt fat. Vi slutter af med den vigtigste huskeregel, som selvfølgelig er, at der skal drikkes masser af væske! Sørg for, at dit barn får indtaget nok væske, og glem ikke dig selv heller.

Som tidligere nævnt, er det vigtigt at være rolig under hele ferien, da det smitter af på dine børn. Hvis du nyder din ferie og slapper af, så vil dit barn det højst sandsynligt også. Drop de faste rammer, og lad dit barn mærke at det er ferie. Så bliver det uden tvivl en behagelig rejse for jer alle sammen.

Posted in charterrejse, flyrejse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Annonce: