Regler for håndbagage

Er du i tvivl om hvor meget håndbagage du må tage med ombord på flyet? Så er du langt fra alene. De mange forskellige flyselskaber, har forskellige regler for håndbagage når det gælder mål, vægt, specielle former for håndbagage og meget andet. Der findes derfor ikke en gennemskuelig liste over håndbagagereglerne til rejsende.

Husk at tjekke på håndbagagereglerne

håndbagageReglerne for håndbagage svinger i høj grad, og der er derfor ikke just nemt og overskueligt at være flyrejsende i dag. Der findes ikke mange gode tommelfingerregler, da det er op til flyselskaberne selv at fastsætte regler for håndbagagen. Du bliver derfor som rejsende nødt til at finde ud af, hvilke regler der gælder for de enkelte fly- og rejseselskaber. Er din håndbagage for stor eller vejer den for meget, kan du nemlig risikere, at du ikke må medbringe tasken som håndbagage alligevel. Enkelte flyselskaber vil kræve, at du tjekker tasken ind som almindelig bagage i stedet, hvilket i mange tilfælde kommer til at koste dig. Enten koster det ekstra at have bagage med, ellers skal du betale for at tjekke en taske ind i sidste øjeblik. Hos EasyJet koster det eksempelvis 265 kr. hvis din håndbagage overskrider de tilladte håndbagagemål ved check ind-standen, mens det koster 405 kr. hvis du går direkte til boardinggaten.

Hvad tæller som håndbagage?

Det kan altså komme til at koste dig dyrt, hvis du ikke får tjekket op på håndbagagereglerne hjemmefra. Husk, at der ligeledes er forskel på hvad der tæller som håndbagage hos de enkelte fly- og rejseselskaber. Hos SAS er det tilladt at have ét stk. håndbagage med ombord på flyet samt én computertaske, mindre håndtaske eller andet, hvorimod computere, kameraer, pung og andet skal ligge i din håndbagage hvis du rejser med EasyJet. Her tæller jakker, stokke, gangstativer, krykker, paraply eller indkøbspose med tax-free varer dog ikke med som ekstra håndbagage.

Forskellige håndbagagemål

Når vi taler om det tilladte mål for håndbagage, er der heldigvis ikke så stor forskel på, hvad der er tilladt. For de fleste flyselskaber gælder det, at håndbagagen maksimale må måle 55 cm i højden, 40 cm i bredden og 23 sm i dybden, da dette passer med bagagepladsen i kabinen. EasyJet er ét af de selskaber der skiller sig ud, når man ser på håndbagagemål. De garanterer nemlig deres kunder en håndbagageplads, hvis håndbagagen blot måler 50*40*20. Den tilladte grænse er 56*45*25, men her er du ikke sikret, at der er plads til din håndbagage ombord på flyet, og du kan derfor risikere, at den bliver tjekket ind som almindelig bagage i stedet.

Når det kommer til den tilladte vægt for din håndbagage, er der til gengæld større forskel på flyselskaberne. Hos EasyJet er der ingen begrænsning i forhold til vægten, hos Norwegian ligger grænsen på 10 kg, med mindre du skal til Dubai, så er maksimalvægten 8 kg. Hos Star Tour må du have 20 kg bagage med på rejsen i alt, hvor håndbagagen maksimalt må udgøre 5 ud af de 20 kg. Hos Thomas Cook Airlines må din håndbagage ikke veje mere end 5 kg. Rejser du med SAS, bliver reglerne for håndbagagen pludselig mere ugennemskuelige, da der er forskel på om du skal på charterrejse eller ej. Skal du på charterrejse, må din håndbagage maksimalt veje 5 kg hvis du rejser på economy, og 8 kg hvis du rejser business. Ved andre rejser må du altid have ét styk bagage med på 8 kg, med mindre du rejser til Asien, USA, SAS business eller SAS plus, hvor du må have 2*8 kg med.

Må du have væsker i din håndbagage?

Når det kommer til reglerne om at medbringe væsker i håndbagagen, er reglerne heldigvis mere præcise. Der er nemlig ikke forskel på hvor meget væske du må tage med ombord på flyet ved de forskellige fly- og rejseselskaber. Reglerne er generelle for alle, og det er derfor også lufthavnens personale, der tjekker op på, om du overholder reglerne.

Du må maksimalt medbringe 10 * 100 ml væske ombord på flyet. Beholderne der indeholder væsken skal kunne være i en 1 liters genlukkelig pose, som du kan købe i supermarkederne eller i lufthavnen. Det er vigtigt, at du ikke medbringer væsker i form af mere end 100 ml, da disse vil blive konfiskeret når du får tjekket din håndbagage ved security. Du må altså ud og købe mindre beholdere til din solcreme og shampoo, hvis du ønsker at tage disse med i din håndbagage.

Det er vigtigt, at alt hvad du medbringer af væske, kan være i en lukket 1 liters pose, ellers vil du ikke få lov til at medbringe hele posens indhold. Vær opmærksom på, at man skal forstå begrebet ’væsker’ i en bred forstand. Væsker omfatter både cremer, tandpasta, parfume, mascara, shampoo, solcreme, barberskum, deodoranter, myggespray og meget andet.

Posted in flyrejse, lufthavne

Annonce: