Turen går til Rom – den utraditionelle guide

Alle veje fører til Rom. Dette vil du ikke selv være i tvivl om, når du ankommer til byen. Man bliver med det samme fanget af byens charme, når man ankommer med enten tog, bus eller fly. Men ikke nok med at byen blot er charmerende, så har den en masse af tilbyde. Lækker mad, historiske opleveler og unikke shoppingmuligheder. Er du derfor den heldige, som skal til Rom, så vil denne artikel fortælle dig alt om de ting, som du ikke må glip af.

Dog er en denne guide en anelse utraditionel, da den vil pege dig i retningen af oplevelser, som du normalt ikke vil have gået i møde. Vi regner med, at du selv vil finder frem til de mest kendte steder i Rom såsom Den spanske trappe, Trevi-fontænen, Vatikanet osv. Så når du er færdig med den traditionelle sight-seeing, så kan du få et nyt syn på Rom, ved at følge denne guide.

Mærk stemningen

Man bliver ramt af mange indtryk, når man bevæger sig gennem Roms gader. På trods af byens fascinerende historie, så summer byen stadig af liv. Larmen fra bilerne, der kører rundt uden hæmninger, blander sig med summen fra de mange turister, der konstant befinder sig i byen. Ser du til den ene side, får du øje på en ud af mange kirker, som fylder Roms gader. Ser du til den anden side, bliver du mødt af hyggelige espresso- og cocktailbarer. Den stemning du finder i Rom, finder du ikke mange andre steder i verden. Det er derfor det første tip. Nyd og mærk stemningen. Så vil du uden tvivl forelske dig i den dejlige by.

Kirkernes Rom

Der findes mere end 75 kirker i Rom, og det er derfor ikke mærkeligt, at Rom bliver kaldt for kirkernes by. På et kort over Rom, vil mange af disse kirker være markeret. Gør dig selv den tjeneste at finde frem til nogle af de mindre kirker. Her slipper du for både for kø og en massevis af blitzende kameraer. Kirkerne er ikke så forskellige fra hinanden, så derfor får du mere ud af, at besøge de mindre turistede. Er du nysgerrig og ønsker at høre mere om religionens historie, så besøg nogle af Roms katakomber, som du kan finde forskellige steder lidt uden for byen. Du vil uden tvivl blive fascineret af Roms tidligere historie, og deres syn på religion og død.

Det moderne Rom

Det moderne Rom, indeholder, som navnet lyder, mange af Roms nyere begninger. Her finder du blandt andet universitetsbyen. Her kan du møde mange af Roms studerende, og du kan se det fantastiske studiemiljø, som de bliver undervist i. Derudover finder du også Mussolinis Rom, som til modsætning fra det indre Rom, er utrolig hvidt, nyt og koldt. Historien herude er fantastisk, og du bliver konstant mødt at minder fra 2. verdenskrig, som er skrevet ind i de fleste af Mussolinis bygninger.

Spis med de lokale

RomeNår det kommer til spisesteder, så skal du ikke lade dig snyde af hvide plasticstole og billige retter. Folket i Italien forstår at lave god mad, og netop derfor bør du blande dig med de lokale når du skal have et lækkert måltid mad. Man skal heller ikke blive forskrækket over hvor simpel maden ser ud. For det vigtigste ved maden er ifølge italienerne smagen. Der bliver derfor ikke gjort meget ud af fremtoning, når du spiser på ét af de lokale steder. Men maden og stemningen, er uden tvivl fantastisk. Du vil blive fascineret af de lokales gæstfrihed. Ønsker at du at finde frem til de bedste spisesteder i Rom, så kan bogen Spisesteder i Rom af Helge Kamp varmt anbefales. Især restauranterne Pallaro og Ristorate Alle Fratte de Trastevere er helt igennem fantastiske.

Ønsker du flere utraditionelle oplevelse i byen, er det altid en god idé at gå imod strømmen. De gader som er mest turistede, er ofte også de gader som udbyder dårligst mad og dyre tøjforretninger. Find frem til de mindre gader på kortet. Her vil du i stedet blive mødt af unikke smykkebutikker og lækre delikatesseforretninger. Ellers er der ikke andet at sige end, god rejse!

Posted in rejsetips, Storbyferie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Annonce: