Hvorfor du skal booke en samlet flybillet

Når du skal søge efter flybilletter, er det ikke blot prisen du skal være opmærksom på. Skal du langt væk, kræver de billigste billetter ofte flyskift undervejs. Der er som sådan ikke noget galt med flyskift, og det er da også helt normalt, hvis du skal ud på en længere rejse. Der kan dog opstå problemer mellem flyskiftene, hvis du ikke har booket en samlet billet. Når du søger, skal du derfor være opmærksom på, om du får booket en samlet flybillet eller to separate i tilfælde af flyskift.

Hvorfor booke en samlet flybillet?

skiftHvis du ikke booker en flybillet der gælder hele vejen, og i stedet køber to separate flybilletter, kan du være uheldig at der opstår problemer undervejs. Er dit første fly eksempelvis 2 timer forsinket, kan det betyde at du ikke når dit andet fly ved skiftestedet. Når du ikke har en samlet flybillet, har flyet ved skiftedestinationen ikke mulighed for at se, at det fly du kommer med er forsinket. Er det derimod en samlet flybillet, har flyselskabet mulighed for at se, at dit første fly er forsinket, og de kan derfor hjælpe dig, hvis du får svært ved at nå det næste fly.

Der er ingen refusion ved forsinkelser, hvis du ikke har booket en samlet flybillet, og du risikerer derfor at det bliver en dyr rejse, hvis der sker forsinkelser eller aflysninger undervejs.

Billigt men tidskrævende med separate fly

I nogle tilfælde er det billigere at booke to separate fly, hvis du skal frem til en destination, som ligger længere væk. Er du dog så uheldig at blive udsat for forsinkelser eller aflysninger, kan turen hurtigt blive dyr, hvis du må købe en ny flybillet, fordi det første fly blev forsinket.

Derudover kan det være utrolig tidskrævende at rejse, hvis du booker hos separate flyselskaber, og du risikere derfor at komme for sent til dit andet fly. Booker du én samlet billet hos et flyselskab, har du mulighed for at checke din bagage ind hele vejen, så du ikke skal bruge tid på at hente din bagage, gå ud i lufthavnen og checke den ind igen, når du når til skiftedestinationen. Dette kan være utrolig tidskrævende hvis lufthavnen ikke har et nemt system for folk der rejser med forskellige flyselskaber. Det er sjældent muligt at checke bagagen ind hele vejen, hvis du rejser med to forskellige flyselskaber.

Vil du undgå besværet, og vil du være sikker på at få hjælp og refunderet billet i tilfælde af forsinkelser eller aflysninger, skal du booke én samlet billet.

Book en billet der gælder hele vejen

Hvis du vil have en flybillet der gælder hele vejen, skal du finde et flyselskab der dækker rute 1 og rute 2 på din rejse. Det er ikke sikkert at de mindre flyselskaber gør dette, og det er derfor ofte en fordel at søge efter flybilletter hos de større flyselskaber hvis du skal langt. De store flyselskaber har ofte mange ruter verden over, og du har derfor god mulighed for at få en samlet flybillet, som kan flyve dig hele vejen, også selvom det kræver skift. Blandt de største flyselskaber i verden, finder du Delta Air Lines, United Airlines, American Airlines, Lufthansa, Ryanair, Air France og China Southern Airlines.

En mulighed du kan benytte dig af, når du skal søge én samlet flybillet, er ved at søge gennem et selskab, som er medlem af en flyalliance. I disse alliancer har du mulighed for at booke en flyrejse, hvor én partner dækker rute 1, mens en anden partner dækker rute 2. På trods af, at der er tale om forskellige flyselskaber, vil du stadig kun få én flybillet, da flyselskaberne har indgået et samarbejde. De største flyalliancer i verden er:
• Star Alliance, som oprindeligt blev startet af de fem selskabet SAS, Air Canada, Lufthansa, Thai og United Airlines.
• Skyteam, som består af Air France, som har fusioneret med det hollandske KLM, Northwest, Continental og Alitalia.
• Oneworld, som består af British Airways og American Airlines.

Posted in flyrejse

Annonce: