Sommerferie på budget

Det er sommerferie og du har brug for at slappe af, men desværre er budgettet ikke helt til en luksusferie på Malta. Du behøver dog ikke fortvivle! Der er heldigvis mange måder, hvorpå du kan koble af, uden at det skal koste kassen. Uanset dit budget, er der mulighed for at du kan holde en billig sommerferie.

Bliv hjemme og hold en billig ferie

Den billigste måde at holde sommerferie på, at naturligvis ved at blive hjemme. Har du ingen penge sparet op til ferien, eller ønsker du blot at gemme pengene, må du holde din sommerferie i landet. Heldigvis behøver en ferie i Danmark bestemt ikke at være kedelig. Der er nemlig mange oplevelser i vente til dig, som vil nyde den danske sommer til billige penge.
Holder du din ferie hjemme, har du ligeledes de bedste muligheder for at holde en helt stressfri ferie, da du ikke skal tænke over fly, transport, rejseforsikring, hotel og alt det andet der hører til en ferie i udlandet. Sørger du for at få slappet af hjemmefra, kan du ligeledes komme tilbage på arbejde eller studiet med en fornyet energi.

budgetHvis du ønsker at holde en billig ferie, bør du starte ud med at planlægge, hvad du skal lave i de uger du har fri. Har du/I venner eller familie som også holder ferie hjemme, kan I aftale at lave en masse aktiviteter sammen, så jeres ferie ikke bliver kedelig. Derudover kan I spare på madbudgettet, ved at skiftes til at lave mad. Når du skal ud, kan du ligeledes sørge for at have en lækker madpakke med, så du ikke skal bruge penge på dette når du er ude. Lav eventuelt også dine egne is, så du til hver en tid kan nyde en lækker forfriskning i sommervarmen.

Heldigvis findes der masser af gratis oplevelser i Danmark, som du kan nyde godt af i din sommerferie. Zulu sommerbio giver dig eksempelvis mulighed for at nyde en god film i det fri hen over sommeren – så pak tæpperne og en god madpakke, og find ud af hvornår de sætter en storskærm op i nærheden af dig. Derudover koster det ikke en krone at tage på stranden eller en tur i parken, hvis du vil nyde solen en dejlig sommerdag. Er I flere der holder sommerferie hjemme, kan I skiftevis holde grill-aften, så I kan få samlet en masse hyggelige sommeraftner. Kigger du i lokalavisen, vil du ligeledes se, at der er masser af muligheder for gratis aktiviteter rundt omkring i dit lokalområde. Vil du lidt længere væk, kan du altid holde øje med, hvilke museer der har gratis indgang. Er du til den dejlige danske natur, er der ligeledes mange muligheder for at tage på camping. Det er både billigt, og det giver dig mulighed for at komme lidt væk fra hjemmet.

Til dig med en lille opsparing

Hvis du har sat en mindre sum penge til side til sommerferien, har du mulighed for at komme lidt væk hjemmefra. Det behøver bestemt ikke at være dyrt at rejse til udlandet i sommerferien, det handler blot om at finde den billigste rejseform og komme ud i god tid. Ofte kan man få billige tog- og busbilletter til udlandet. Det er især billigt at rejse til henholdsvis Sverige og Tyskland, som begge har masser at tilbyde. Rejs eksempelvis til Berlin og få en fantastisk storbyferie for billige penge, eller rejs til Sveriges naturrige områder, og hold en aktiv ferie i det fri. Det er ligeledes muligt at komme billigt til eksempelvis Berlin, hvis du søger flybilletter i god tid.

Hvis det skal være en sommerferie på budget, bliver du ligeledes nødt til at finde et billigt sted at bo, mens du er ude og rejse. Bliver du i Danmark, kan du med fordel søge efter et sommerhus, som du kan leje. Mange danskere er selv ude og rejse i sommerferien, og de lejer derfor deres sommerhus ud billigt. Er du i udlandet kan du søge efter et hostel, eller søge efter billige ferielejligheder. Rejser du til en storby, kan du med fordel søge efter et opholdssted uden for byen, da disse ofte er langt billigere, end hvis du søger centralt. Vil du spare mest muligt på madbudgettet, skal du gå efter et opholdssted med eget køkken, så du ikke skal spise ude hver dag. Under rejsen, kan du bruge tid på at opleve den lokale kultur, frem for at besøge de dyre og mest turistede attraktioner. Går du efter de gratis aktiviteter vil du ligeledes komme ud i nogle oplevelser, som du ikke ville blive anbefalet gennem den traditionelle rejseguide.

Afbudsrejser til et lille budget

Er budgettet til det, kan du naturligvis også gå på udkig efter en billig afbudsrejse. Hold dig opdateret dagligt, for priserne ændrer sig nemlig ofte i sommerferieperioden. Er det dårligt vejr i Danmark, skal du huske på, at det bliver svært at finde en billig afbudsrejse. Rejseselskaberne hæver nemlig priserne når det danske sommervejr både er koldt og vådt. Er du heldig at finde en billig rejse, kan du med fordel gå efter halv- eller helpension, så du ikke skal bruge penge på mad flere gange dagligt. Hvis det er muligt, kan du holde dig til at købe aftensmad og morgenmad med i pakken, og smøre dig en sandwich til frokost i stedet.

Når du er af sted skal du naturligvis sørge for at slappe af! Husk på, at det er gratis at lægge ved poolen og nyde det skønne sommervejr. Vil du holde øje med budgettet under ferien, kan du eventuelt hæve det der svarer til dit/jeres forventede forbrug, og holde pengene i et pengeskab. På den måde kan I holde øje med hvor meget I bruger, og hvor meget I har tilbage til resten af rejsen.

Posted in Alternative rejser

Annonce: