Pristjek: Er det billigere at handle Tax-Free?

Langt de fleste vælger at fylde deres kuffert med spiritus, kosmetik og chokolade allerede inden de forlader landet. Vi bliver fristet ved tanken om at vi kan handle billigere i luftnavnen, hvorfor mange også vælger at klare juleagaverne i Tax-Free shoppen. Men hvor meget sparer vi i virkeligheden? Kan det svare sig at købe parfume, spiritus og chokolade i Tax-Free shoppen, og er der forskel på de enkelte Tax-Free shops?

Du har mange muligheder som rejsende

Tax-freeDet lyder jo slet ikke så dumt. Københavns Lufthavn garanterer os, at vi får 20 % billigere parfume, hudpleje og kosmetik i forhold til de vejledende priser på det danske marked. Så det er selvfølgelig ikke så mærkeligt at danskerne vælger at shoppe make-up og parfume i lufthavnen, når man alligevel venter på at skulle boarde sit fly. Spørgsmålet er dog, om det overhovedet kan svare sig at købe yndlingsparfumen i Københavns lufthavn. Tax-Free shoppen i København og Billund er nemlig ikke de eneste steder man kan shoppe toldfrit. Du kan nemlig også bestille dine varer på nettet, og få glæden af at få dine indkøbte vare bragt til dit flysæde. Rejser du med Thomas Cook Airlines har du mulighed for at bestille toldfrit på deres hjemmeside airshoppen.dk. Derudover finder du også toldfrie varer på hjemmesiden inflightservice.se, som er en Tax-Free shop, der benyttes af 30 forskellige rejseselskaber. Rejser du eksempelvis med Apollo, Spies, Star Tour, Bravo Tours eller Atlantis Rejser kan du nyde godt af hjemmesiden, som har også har et stort udvalg af toldfrie varer.

Husk derfor at tjekke op på dine muligheder som flyrejsende, inden du tager hjemmefra og bruger dine penge i lufthavnen. Måske garanterer Københavns lufthavn rabat, men det betyder jo ikke, at du ikke kan finde det billigere et andet sted.

De sammenligner priserne med city priser

Når Københavns lufthavn skriver, at de er 20 % billigere på parfume, hudpleje og kosmetik, så er det selvfølgelig ikke i forhold til alle andre priser i Danmark. Læg mærke til, at de på deres hjemmeside skriver ”20 % under city pris”. Det betyder at du sparer 20 % i forhold til de vejledende priser på det danske marked. Du kan derfor sagtens finde produkterne billigere i butikken, hvis der bliver holdt udsalg eller specialtilbud. Derudover tager rabatten ikke højde for de priser du kan finde på de mange danske webshops, da disse heller ikke tæller med i den vejledende pris.

Det er blevet vældig populært at shoppe på nettet i Danmark i dag, både når det gælder kosmetik, tøj og mad. Der er kommet et marked for online shopping, og derfor er konkurrencen så småt begyndt at have sin effekt på priserne. Så lad dig ikke blot friste af de søde ord fra Københavns Lufthavn, og brug i stedet 10 min. på at finde ud af, om du kan købe din varer billigere et andet sted.

Hvor meget vi i virkeligheden sparer:

Understående er et skema over 6 produkter, hvor priserne er blevet sammenlignet på tre forskellige Tax-Free sider. Derudover er priserne sammenlignet med priser, som vi har fundet rundt omkring i Danmark. Det er ikke nødvendigvis de billigste priser vi har valgt at sammenligne med, men derimod de priser vi ofte ser rundt omkring i Danmark.

 

Produkttype Parfume – Kvinde Parfume – Mand
Navn  Marc Jacobs – Daisy Eau de Toilette 50 ml. Paco Rabanne – One Million 50 ml.
Tax-Free shop Københavns Lufthavn 382 kr. 376 kr.
Tax-Free shop Inflighterservice 359 kr. 329 kr.
Tax-Free shop Thomas Cook Airlines 349 kr. 329 kr.
Priser fundet i Danmark Onlineparfume.dk: 445 kr. Onlineparfume.dk: 359 kr.
Priser fundet i Danmark Matas: 490 kr. Matas 450 kr.
Produkttype Chokolade Chokolade
Navn  Toblerone 400 g. Anthon Berg – Sweet Moments 165 g.
Tax-Free shop Københavns Lufthavn 63 kr. 38 kr.
Tax-Free shop Inflighterservice 58 kr. 49 kr.
Tax-Free shop Thomas Cook Airlines 39 kr.
Priser fundet i Danmark SuperBest (online): 32,25 kr.
Priser fundet i Danmark
Produkttype Spiritus Spiritus
Navn  Gordons Gin 1 liter Jack Daniels Whisky 1 liter
Tax-Free shop Københavns Lufthavn 129 kr. 239 kr.
Tax-Free shop Inflighterservice 109 kr. 175 kr.
Tax-Free shop Thomas Cook Airlines 99 kr. 169 kr.
Priser fundet i Danmark Bilka (tilbud): 135,71 kr. Bilka: 357,14 kr.
Priser fundet i Danmark SuperBest (online): 291,7 kr.

 

Som det fremgår af Københavns Lufthavns reklame, er deres priser på parfume, kosmetik og hudpleje 20 % billigere end de såkaldte city priser. Og ja, det er da en hel del billigere at købe parfume i Københavns Lufthavn, frem for at gå i Matas efter samme parfume. Ser man dog på parfumen fra Paco Rabanne, så sparer man ikke hele 20 % på at købe den i lufthavnen. Har man ikke tjekket op på dette hjemmefra, går man glip af en ekstra besparelse i lufthavnen. Man kan nemlig, hvis man finder en pris på det danske marked som er mindre end 20 % dyrere, pointere dette i lufthavnen, og dermed få sat prisen yderligere ned. Det kræver dog, at man som rejsende, tjekker op på priserne hjemmefra, så man ikke bliver snydt.

Hvad der måske virker mere overraskende er, at der er så stor forskel på priserne i de forskellige Tax-Free shops. Er du én af de heldige, som skal rejse med Thomas Cook Airlines, så kan du se frem til store besparelser! Ser vi eksempelvis på hvad du kan spare ved at købe spiritus i en Tax-Free shop, er der stor forskel på Københavns Lufthavn og Thomas Cook Airlines. Køber du en Jack Daniels whisky i Københavns Lufthavn, sparer du i dag ca. 18 % i forhold til hvis du køber den i SuperBest. Vælger du derimod at bestille den på Thomas Cook’s online Tax-Free shop sparer du 42 % i forhold til SuperBest prisen.

Derudover kan du, ved at sammenligne priserne på chokolade se, at det er billigere at købe din Chokolade i SuperBest frem for i Lufthavnen. Der er ingen garanti for at chokolade skulle være billigere i lufthavnen frem for i butikkerne her hjemme, så der er ingen grund til at shoppe løs i lufthavnen, blot fordi du har en forventning om, at det skulle være billigere. Vent i stedet på, at chokoladen kommer på tilbud i butikkerne – det kan bedre svare sig.

De fleste har den opfattelse, at det er billigere at handle i lufthavnen, frem for at købe varerne selv. Det er dog vigtigt at du, inden din rejse, sammenligner priserne på de enkelte varer. Hvis et familiemedlem eller en ven skal rejse med et flyselskab, som har deres egen Tax-Free shop, så tjek, om det ikke bedre kan svare sig at få dem til at købe med hjem. Derudover er den en god idé at tjekke de online webshops som nu engang findes. Ofte vil du kunne finde parfumer, madvarer og make-up rigtig billigt her, og der er derfor ingen grund til at vente på, at man kan komme i Tax-Free shoppen i lufthavnen.

Posted in flyrejse, rejsetips

Annonce: